Univerzális Ív-varró talp

Hogyan varrjunk ívet gombostűk nélkül...


Bizonyára mindenki találkozott már a ténnyel, hogy íves elemeket összevarrni nem egy egyszerű dolog. Ügyelni az illesztésekre, a két anyagra, hogy fedje egymást, hogy a domború ne gyűrődjön, a homorút ne húzzuk túl, mert akkor nem illeszkedik a végén, stb...

Nos, ennek az ideje lejárt!!!

Megérkezett üzletünkbe az az univerzális varrótalp, ami speciálisan az íves darabok összevarrására szolgál és egy darab gombostűt nem kell hozzá használni. Nem kell illesztési pontokat jelölni. Ezáltal az ívek varrása gyerekjáték lesz.
Webshop:
Varrótalp íves varratokhoz

Nézzük hogyan is működik a gyakorlatban!


Helyezzük egymásra az összevarrandó elemek kezdő pontjait. A talp jobb oldali részén az anyagunk falnak ütközik, ami a tűtől pontosan egy negyed inch távolságban van. Ez meggátolja, hogy a részek  elcsússzanak.


 Összeillesztés után helyezzük a talp alá a részeket!
Figyelem!  NE HASZNÁLJUNK GOMBOSTŰT!!!
Mert nincs rá szükség...  :-)














Öltsünk párat az anyagba, hogy biztosan összefogja a varrat a végeket.
 Varrjuk meg az ívet. Fogjuk meg a domború (felül) részt a bal, a homorút (alul) a jobb kezünkkel finoman. Igyekezzünk mind két darab szélét a falnál tartani. Egyre vigyázzunk csak, Ne húzzuk a darabokat egy picit sem, mert nem fog a vége összeérni. Bízzunk magunkban, és a csodatalpunkban.
 Mielőtt a végére érünk, fogjuk össze a két sarkot egy csipesszel, mert hajlamosak két irányba ugrani. Az utolsó öltésekig így segítsünk a haladásban.
És már jöhet is a következő!!!

Varrásra fel!!!
Jó munkát!