Overlock program a varrógépekben!

Az egyik legfontosabb funkciót, ami csak a néhány évnél fiatalabb gépekbe van beépítve, az overlock programot szeretnénk bemutatni. Bizonyára sokan ismeritek már, de néhány új információt azonban mindenki kaphat.

A mai korszerű varrógépek többségében van overlock program (amit hívnak hamis lockolásnak is) és esetleg ennek stretch változata is megtalálható (rugalmas anyagszélek eldolgozásához).
Fontos, hogy léteznek az úgynevezett overlock gépek,
(Ezeket egy másik bejegyzésben mutatjuk be.NÉZD MEG!) Ezeknek a gépeknek a varratát utánozza a varrógépekben az overlock program.

Ahhoz, hogy szép legyen a varrat, a következő beállításokat kell elvégeznünk a gépen:
-öltéshossz kb. 1-re
-öltésszélesség maximumra (nem minden gépen állítható)

Az anyagot úgy vezetjük, hogy az anyag jobb oldalán a tű pont az anyag mellé öltsön.

Létezik overlock varrótalp, ez néhány géphez tartozékként jár, vagy külön megvásárolható.

Megrendelhető webáruházunkban is KLIKK IDE.

Ennek a talpnak a segítségével kiküszöbölhetjük az anyag összehúzását még vékony anyagoknál is, ill. a varrat szélességének egyenetlenségét, a talpon belül lévő ügynevezett láncnyelvnek és a jobb oldalon elhelyezkedő vezetőnek köszönhetően. Vigyázni kell, hogy a rugalmas anyagok szélét az overlock program megnyújthatja, ezt ki lehet küszöbölni, ha az anyag alá valamilyen vékony papírt, pl. másolópapírt teszünk, amit a varrás után kitéphetünk a varrat alól.

Írjatok tapasztalataitokról és osszátok meg velünk véleményeiteket. Kérdéseitekre szívesen válaszolunk. Kellemes, problémamentes varrást kívánunk.