Csomókészítő eszközök
Újdonságaink közül a csomókészítőket szeretnénk bemutatni. A Clover cég ismét kitett magáért. A tőlük már megszokott módon egyszerűen , gyorsan formázhatunk egyébként bonyolultnak látszó díszítő csomókat.



A csomagokban egy-egy forma található, s ezen kívül egy darab zsinór is, melynek vastagsága megfelel a készítő kellék méreteinek. Ez alapján lehet a későbbiekben a csomóknak való zsinórt beszerezni.

Íme az egyik csomó formálásának a menete:

Fűzzük be a zsinórt a forma alján lévő lyukon át, majd hátul vezetve a felső csúcson lévő nyíláson keresztül előre. Itt a kiindulópont. A fotókon látható sorrend szerint haladva alakítjuk a zsinórunkat.


Amikor a formán lévő számok szerint a folyamat végére érünk, óvatosan leemeljük a csepp alakú részekről a zsinórt,hogy szabadon tudjon mozogni. Ez után lazítsuk meg a csúcsnál a zsinórt, majd kissé nyomjuk össze a felső részét, s húzzuk le a majdnem kész csomót a készítőről.

Vágjuk le a felesleget, majd a két zsinórvéget rögzítsük a csomó hátulján. A rögzítés lehet varrás, illetve ragasztás is.

A csomó készítőkhöz is tartozik egy többnyelvű, rajzos leírás, ami nagyon jól értelmezhető és követhető.

Az így elkészült csomókat sok helyen alkalmazhatjuk, mobildíszként, ruhákon, kulcstartón, stb...

Reméljük kedvet kaptatok a "csomózáshoz"! Kellemes időtöltést kívánunk!