VIII. KreatívCentrum Tábor - Balaton



Kedves Hölgyek!
Újra egy év végéhez közeledünk. Fantasztikus programokon vagyunk túl, közös programokon, Veletek. Az évnek azonban még nincs vége, ezért újra szeretnénk Titeket meghívni egy kis közös alkotásra. Rendhagyó módon a téli táborunkat kicsit korábbi időpontra helyezzük, ezáltal lesz lehetőségetek még őszi dolgok készítésére is.  Ez a tábor egyébként bővelkedik meglepetésekben. Például rendhagyó módon Lajos Katitól és tőlem (Sulyok Levente) tanulhattok a tanfolyamokon. (-:
Komolyra fordítva a szót, a tábor időpontja 2015. október 8-11 (csütörtök-vasárnap).
Helyszínileg is formabontók leszünk és elkalandozunk egy kicsit észak-keletre. Arra még nem járt a KreatívCentrum.
Egy rég dédelgetett vágyam fog beteljesülni, ugyanis szeretnélek Titeket vendégül látni kicsinyke szülőfalumban, Balatonban.  Ugye milyen érdekes, a Bükkben egy ilyen névvel rendelkező település? Volt már 5 milliós kérdés is a Legyen ön is milliomos!-ban.  Ez a kis település 1200 lelket számlál jelenleg, Eger és Szilvásvárad között található, Pestről autóval kb. 2 óra alatt érhető el.
 Egy pár perces videó itt található:  http://youtu.be/0VPWlg9A7tc
A szállások vendégházaknál lesznek, így ez is rendhagyó lesz. Mivel a hely nem nagy, mindegyik szálláshely két három perc alatt megközelíthető. Szeretnék kérni mindenkit, hogy ha mód van rá, az egész hétvégét töltsd velünk, mert az egy-egy éjszakás szállásokat nem nagyon tudjuk megoldani. A szállás ára 2500Ft/fő/éj
De nem szaporítom tovább a szót, beszéljenek helyettem mások. Megkértem néhány kedves barátomat, hogy pár mondatban írjanak valamit a helyről, ugyanis ők a nyáron már jártak ott és varrtak is ott.

 „Nekem apád teccett a legjobban, a munkához és mindenhez való hozzáállása. Na persze anyukád főztje és nagymamád bájossága. Még idősen is milyen kedves bájos teremtés. De ami igazán nagyon jó volt, az a béke, ott még "embereket" találtunk. Ez a mai világ nem tudott oda még betüremkedni.”
/Schwartzer Edit/

„Szóval Balaton: csendes, nyugodt hely, mely alkotásra alkalmas. Közel a horgásztó, Szalajka-völgy. Tiszta levegő, nyugalom szigete, kedves emberekkel. A hely lényegét az adta meg, hogy megismerhettük szüleidet, és a csoport nagyon jól érezte ott magát, mert varrtunk, sokat nevettünk. Mivel a szállás magánházaknál van, ezért nagyon bensőséges, otthonos, közvetlen emberekkel!!!”
/Holczinger Judit/

„A táborról annyit, hogy én két szempont miatt megyek el egy varrós táborba. Egyik az anyagok, munkák, amiket varrunk, a másik a társaság. Ha ráadásul ez egy csodás kis csendes, jó levegőjű faluban történik, ahol barátságos emberekkel lehet beszélgetni, ismerkedni, az csak hab a tortán. Ilyenben manapság egy városi embernek nem igen van része!”
/Gráma Margó/

„Igazi alkotásra való kis község. Pici, csendes, kedves. Kiszakadhatunk a dolgos, hangos hétköznapokból és átadhatjuk magunkat kedvenc hobbinknak, a varrásnak. Pihenés képpen sétálhatunk a tiszta, rendezett kis utcákon, beszélgethetünk nagyon kedves helyi lakosokkal, láthatunk igazi tornácos házakat,de lehet, hogy még ott is aludhatunk kis faragott ágyakon, régiesen berendezett szobákban. A tornácon megihatjuk finom kávénkat és jól érezhetjük magunkat. Mert ezért megyünk. Nomeg varrni, varrni, varrni…”
/Molnár Nikolett/

Az étkezés helyben, a művelődési házban lesz, házias ízekben lehet majd részetek édesanyám és volt kolléganője kezei által. A vasárnapi ebédre mindannyian anyum vendégei vagytok. Egyébként az étkezés díja 2000Ft/fő/nap (tehát ez az összeg tartalmazza a reggelit, ebédet, vacsorát).

És akkor térjünk a lényegre! Mit is fogunk varrni?

Csütörtök délután csíktechnikával, sablon segítségével bargellóhoz hasonló, ám annál egyszerűbb kör alakú asztalközepeket készítünk őszi levél és hópihe mintával. Levi segít ebben.


Esti meglepetésként mikulás formájú gömböket készíthettek.


Pénteken egész nap egy praktikus táskát varrhattok Katival, papírra varrott vagy applikált zsebbel, szétcipzározható vállpánttal. Közben csak ebédelni állunk meg.


Ha a táskán és a vacsorán túl vagyunk, Levivel egy aranyos WELCOME táblát készíthettek angyalkákkal.


Szombat reggel megvarrjuk a táblához illő egész alakos angyalkákat, ami hangulatos dísze lehet majd a karácsonyi otthonodnak.


Ebéd után egy szuper technikát ismerhettek meg Levente segítségével, ami a nappal és éjszaka névre hallgat, de nevezhetnénk 3az1-ben technikának is, de hogy miért, ezt majd ott meglátjátok. Lesz benne karácsonyi is a csillagok miatt és egy kis ősz a pókháló blokkokkal.  Ebből aztán mindenki kedvére készíthet majd futót, díszpárnát, 
faliképet, vagy bármit.


Esti meglepetésként Katival  egy praktikus edényfogó kesztyűt varrhattok.


Vasárnap szintén Katival készül egy fali kulcstartó, ami tökéletesen kiegészíti a nyáron, Zamárdiban készített faliórádat.


A tanfolyamok ára egységesen 2500Ft/alkalom. ( A csütörtöki és a szombat délutáni tanfolyamokhoz plexi sablonra lesz szükség, melyeknek áráról a későbbiekben küldünk tályékoztatást. Ezeket nem kell, hogy külön megrendeld, ha jelentkezel a tanfolyamra, automatikusan kéred azt is.)
Majdnem mindegyik tanfolyamhoz kérhető egységcsomag.  A jelentkezőket a későbbiekben e-mailben fogjuk értesíteni a csomagok áráról, illetve ott lesz egy kérdőív is arról, hogy kérsz-e csomagot, vagy sem. Ez a levél fogja tartalmazni a hoznivalók listáját is. Tehát most a jelentkezési lap kitöltésénél NE jelezzétek a csomagigényeteket.

Szeretném felhívni továbbá a figyelmet, hogy mindenki pontos e-mail címet adjon meg, illetve ellenőrizze leveleit rendszeresen. Sajnos ennyi emberrel nem áll módunkban más módon kommunikálni.

A településen fellelhető szállások száma véges, így a regisztrációt 40 főnél lezárjuk. Tehát ha kedvet kaptál, ne késlekedj, le ne maradj.

Már hagyománnyá vált a belépő blokkok kérése. A mostani alkalomra a téma a HÓPIHE. Készítsd bármilyen technikával, a lényeg, hogy három rétegű, tűzött, szegett, tehát készre varrt blokk legyen. A kész méret 25x25cm. Szeretném, ha mindenki elkészítené, hiszen elvileg azzal léphet be a táborba.

Jelentkezni 2015. október1-ig, csütörtökig személyesen üzletünkben, vagy a lenti jelentkezési lapot kitöltve lehet.

A jelentkezés véglegesítéséhez 5.000 Ft előleget kérünk, amit üzletünkben (Teréz krt. 10), vagy a 10404072-40718361-00000000 (K&H Bank) számlaszámra, Varrógépcentrum Kft. névre kérünk befizetni. A megjegyzés rovatba írjátok be: Balaton 2015, NÉV, HÁNY FŐ!


A tanfolyamokon varrógépre lesz szükség! Kérjük, mindenki hozza magával a varrógépét! Ezen kívül a megszokott tábori felszerelést. Jó, ha van nálad hosszabbító, asztali lámpa, illetve aki tud, vasalót is hozhat.

Hogy mi is az a tábori alapfelszerelés:
-varrógép talpakkal, orsókkal, géptűk, pót izzó, hosszabbító
-kislámpa esti varrogatáshoz
-szabóolló, kisolló, papírvágó olló 
(helyezz el rajtuk saját jelölést, hogy el ne vesszen)
-másolópapír, vékonyabb karton
-cellux, stiftes ragasztó
-csipesz, tömőpálca, babavarrótű
-illanó filc, puha ceruza, tűhegyű filc, hegyező
-kézi és gépi cérnák, kézi varrótűk
-kicsi vágólap, körkés, vonalzó
(helyezz el rajtuk saját jelölést, hogy el ne vesszen)
-közbélések: ragasztós és ragasztó nélküli fél-fél méter
-flízek: vékonyabb és vastagabb fél-fél méter
-jegyzet füzet
-néhány hímzőfonal hímzőtűvel
-mérőszalag
-sok, jó minőségű gombostű

Néhány technikai jótanács:

A regisztrálók a későbbiekben részletes e-mailt fognak kapni mindenféle információval. Addig is, ha bármi kérdésed felmerülne, írj nekünk a vgckreativcentrum@gmail.com címre.

A táborra a regisztrációt 2015. október 1-én lezárjuk, a szállás intézése miatt, és hogy az egységcsomagokat el tudjuk mindenkinek készíteni.

Nagyon kérünk mindenkit, hogy mielőtt a kitöltött jelentkezési lapját elküldené, alaposan (akár többször) olvassa át, mert ha hibás e-mail cím megadása miatt nem kapja meg a további információkat, azért sajnos nem tudunk felelősséget vállalni.

Ha nem egyedül érkezel, a regisztrációs űrlapon kérjük, NE plusz egy főt írj. Nekünk a névlistát le kell adnunk a szállásokon, a plusz egy fővel viszont nem tudnak mit kezdeni.

A megjegyzés rovatba írd be, ha van valaki, akivel közös szobát szeretnél. Lehetőségeinkhez mérten megpróbálunk minden kívánságnak eleget tenni.

A már jól megszokott árukészlettel állunk rendelkezésetekre a tábor teljes időtartama alatt.

A félreértések elkerülése végett szeretnénk tájékoztatni Titeket, hogy egységcsomag csak arra a tanfolyamra kérhető, amelyen részt veszel. A tanfolyamok tananyaga az oktatók szellemi terméke, éppen ezért kérünk, hogy annak szabásmintáit, illetve leírását ne tedd közzé semmilyen publikus internetes felületen. A szabásminták sem a tábor előtt, sem utána nem lesznek megvásárolhatók üzletünkben.

Megértéseteket köszönjük!

Mindenkit szeretettel várok a KreatívCentrum csapata nevében!
Sulyok Levente